Animale salbatice din Romania

 
       Animale salbatice

            Mamifere
            Pasari
            Reptile
            Pesti

 

 

 
  Canarasul ( Serinus serinus )
  Order Passeriformes   Family Fringillidae

 

  Canarasul ( Serinus serinus ) sau canarul salbatic este o pasare relativ noua in fauna tarii noastre. In perioada 1950 era mentionata ca o pasare sporadica la noi in tara. Astazi canarasul este prezent pe tot teritoriul tarii, in special in zonele impadurite de deal si munte si sunt exemplare care au devenit sedentare si raman si in perioada iernii. Este des intalnit si in parcurile si gradinile oraselor de munte. Canarasul este o pasare specifica pentru zona mediteraneana insa pe perioada verii sunt exemplare care migreaza catre interiorul continentului.

  Coloritul general al penajului este galben-cenusiu. Masculul are nuantele de galben mult mai pronuntate decat la femela. Canarasul este cea mai mica pasare din familia ei. Lungimea corpului este de 12 cm, anvergura aripilor de 20 cm si greutatea de 12-15g.

  Cuibul este construit in tufisuri sau in copaci iar femela de pune cate 4 oua in 2-3 serii pe an. Perioada de incubatie este de 13-14 zile.

  Hrana este alcatuita in principal din seminte pe care le cauta pe sol. Canarasul este considerat la noi o pasare migratoare si cu o prezenta in continua crestere pe tot teritoriul tarii. Nu prezinta interes vanatoresc. 
   

   

   

   

 

 

     

copyright© animale-salbatice.ro All right reserved.