Animale salbatice din Romania

 
       Animale salbatice

            Mamifere
            Pasari
            Reptile
            Pesti

 

 

 
  Corcodelul mic ( Tachybaptus ruficollis )
  Order Podicipediformes   Family Podicipedidae

 

  Corcodelul mic ( Tachybaptus ruficollis ) sau corcodelul pitic este o pasare de apa de dimensiuni mici, un mare maiestru al scufundarilor. Pentru cei mai putin cunoscatori este usor sa il confunde cu un boboc al vreunei pasari de apa.

  Coloritul corcodelului mic difera in functie de sezon. Vara (perioada imperecherii) are o pata de un rughiniu aprins pe obraji si pe partea din fata a gatului. La colturile ciocului are cate o pata galbena. Iarna este de un brun cenusiu pe tot corpul. Lungimea corcodelului mic este de aproximativ 30cm , anvergura aripilor de 45cm si greutatea de 120gr.

  Se hraneste exclusiv in apa cu pesti mici, diferite insecte acvatite, moluste dupa care se scufunda cu o deosebita dibacie.

  Cuibul il construieste in imediata apropiere a apei, de obicei in desisul stufarisului. Cuibul este plutitor si ancorat de o ramura de stuf. De cele mai multe ori cuibareste in colonii cu alti corcodei sau chiar cu alte specii. Femela depune pana la 6 oua de culoare alba pe care le cloceste aproximativ 20 de zile. Perechile scot o singura serie de pui pe an.

  Toamna migreaza in regiunile mai calde din Africa si Asia. In iernile mai blande sunt exemplare care raman la noi.

  Pasari din aceeasi familie : Corcodelul cu gat rosu , Corcodelul mare , Corcodelul cu gat negru 


   

   

 

 

     

copyright© animale-salbatice.ro All right reserved.