Animale salbatice din Romania

 
       Animale salbatice

            Mamifere
            Pasari
            Reptile
            Pesti

 

 

 
  Egreta mica ( Egretta garzetta )
  Order Ciconiiformes   Family Ardeidae

 

  Egreta mica ( Egretta garzetta ) este tot o pasare rara insa mai des intalnita decat surata ei mai mare. In prezent este declarata monument al naturii si este protejata prin lege. In ultima perioada se observa o crestere a numarului de egrete, probabil datorita incetarii vanarii ei pentru pene. In Europa este prezenta cu precadere in partea de sud a continentului si este foarte rara sau lipseste in centru si in nord. La noi in tara cea mai mare densitate a exemplarelor se afla in delta si in baltile de revarsare de pe cursul Dunarii.

  Egreata mica are o lungine de 56 cm iar pena jul este complet alb imaculat. In perioada reproducerii prezinta pene ornamentale pe cap si pe spate care erau foarte cautate. Ciocul si picioarele sunt lungi si de culoare neagra, cu labele de culoare galbena. Deschiderea aripilor este de 90-100 cm iar greutatea de 400 - 600 g.

  Egreta mica se hraneste cu pesti mici, broaste, serpi si alte vietuitoare de apa pe care le prinde in ape putin adanci.

  Cuibul il face in colonii, de multe ori mixte, in stufaris sau copaci mici ca inaltime. In luna aprilie femela depune pana la 5 oua de culoare albastrui. Clocitul este asigurat de ambii parteneri iar perioada de incubatie este de 27 de zile.    

 

 

     

copyright© animale-salbatice.ro All right reserved.