Animale salbatice din Romania

 
       Animale salbatice

            Mamifere
            Pasari
            Reptile
            Pesti

 

 

 
  Fasa de camp ( Anthus campestris )
  Ordinul Passeriformes   Familia Motacillidae

 

  Fasa de camp ( Anthus campestris ) este o pasare de dimensiuni mici, intalnita mai ales in campiile deschise joase, cu teren arid, eventual nisipos dar mereu in apropierea palcurilor de arbusti sau tufisuri. Nu ocoleste nici terenurile cultivate, in special cele cu paioase. Fasa de camp este o pasare migratoare care porneste toamna catre Africa unde ierneaza.

  Fasa de camp are un penaj cenusiu cu pete si dungi de culoare bruna pe spate si pe aripi. Coloritul penajului ii asigura un camuflaj perfect atunci cand sta lipita de sol. Unele exemplare au un colorit mai pal, cu petele de pe aripi mai deschise, in timp ce altele au petele de pe aripi brun-inchis spre negru. In general, spranceana pala este bine definita la toate fasele de camp la fel ca si dunga inchisa la culoare din dreptul ochilor. Ciocul este ascutit ca un spine, cu partea inferioara de culoare deschisa. Picioarele sun galbui sau roz. Lungimea corpului este de 15 - 18 cm, anvergura aripilor de 28 - 30 cm iar greutatea de 35 g.

  Fasa de camp se hraneste cu diferite feluri de insecte pe care le prinde pe sol.

  Cuibul este construit direct pe pamant iar femela depune cate 4-5 oua in 1-2 serii pe an. Doar femela cloceste ouale timp de 13-15 zile insa ambii parinti participa la cresterea puilor. 

   

   

   

 

 

     

copyright© animale-salbatice.ro All right reserved.