Animale salbatice din Romania

 
       Animale salbatice

            Mamifere
            Pasari
            Reptile
            Pesti

 

 

 
  Fluierarul de mlastina ( Tringa glareola )
  Order Charadriiformes   Family Scolopacidae

 

  Fluierarul de mlastina ( Tringa glareola ) este o pasare de apa, intalnita in baltile si tinuturile mlastinoase de pe tot teritoriul tarii dar cu o densitate mai mare in delta, unde este destul de comuna. Fluierarul de mlastina este raspandit in toata Europa, chiar si in extremele nordice. Iarna migreaza in bazinul mediteranean. Vanatoarea la aceasta specie este interzisa.

  Dintre toti fluierarii, fluierarul de mlastina are corpul cel mai zvelt si mai elegant. Penajul este brun inchis pe spate si pe aripi cu multe picatele de culoare galbui. In partile inferioare si sub aripi este alb galbui. De obicei este foarte vizibila dunga galbui aflata deasupra ochilor. In perioada imperecherii penajul capata nuante mai inchise. Ciocul este negru iar picioarele sunt galben - verzui. Lungimea corpului este de 20 cm, deschiderea aripilor de 35-40 cm iar greutatea de 50 - 90 g.

  Fluierarul de mlastina se hraneste cu insecte si diferite vietati acvatice.

  Cuibul este construit direct pe pamant sau mai rar in cuiburile parasite din copaci. Femela depune 4 oua intr-o singura serie pe an.

Din aceeasi familie : Fugaci mic , Fugaci de tarm , Bataus , Becatina , Sitar de mal , Fluierar de zavoi , Fluierar de munte , Fluierar negru 

   

   

   

 

 

     

copyright© animale-salbatice.ro All right reserved.