Animale salbatice din Romania

 
       Animale salbatice

            Mamifere
            Pasari
            Reptile
            Pesti

 

 

 
  Macaleandru ( Erithacus rubecula )
  Ordinul Passeriformes   Familia Turdidae

Macaleandru - Erithacus rubecula  

  Macaleandru ( Erithacus rubecula ) este o pasare foarte mica, sedentara si care este specifica padurilor, parcurilor si gradinilor foarte bogate in vegetatie. Se spune despre macaleandu ca urmareste animalele salbatice mari care starnesc insectele si care devin o prada usoara pentru macaleandru. Este o pasare sedentara in Europa Centrala si de V si oaspete de vara pentru partea nordica a Europei. La noi ramane peste iarna doar daca temperaturile nu scad foarte mult.

  Macaleandru este o pasare care ne incanta cu infatisarea ei si cu cantecele deosebit de frumoase. Coloritul general al penajului este maroniu, cu gusa si parte frontala de un rosu caramiziu, marginit de nuante gri-maslinii. Pe burta este de nuante mai deschise. Ciocul si picioarele sunt maronii iar ochii sunt mari si negri. Lungimea corpului este de 14 cm, anvergura aripilor de 22 cm iar greutatea de 16-22g.

  Macaleandru isi construieste cuibul in tufisurile dese in care femela depune cate 4-6 oua in doua serii pe an. Ouale sunt de culoare albastrui cu puncte maronii. Perioada de incubatie este de 14 zile. 

   

   

   

 

 

     

copyright© animale-salbatice.ro All right reserved.