Animale salbatice din Romania

 
       Animale salbatice

            Mamifere
            Pasari
            Reptile
            Pesti

 

 

 
  Maracinarul negru ( Saxicola torquata )
  Ordinul Passeriformes   Familia Turdidae

Maracinarul negru - Saxicola torquata  

  Maracinarul negru ( Saxicola torquata ) mai este denumit si maracinarul cu cap negru si este o pasare de mici dimensiuni, prezenta pe tot teritoriul tarii. Maracinarul negru prefera zonele deschise marginite de tufisuri si arbusti. Este des intalnita in plantatiile de vie. Toamna migreaza catre zonele mai calde din bazinul mediteranean.

  Maracinarul negru este brun inchis pe spate si pe aripi iar capul este negru. Pe fiecare aripa se poate vedea cate o pata alba si la fel si de o parte si de alta a gatului. Abdomenul este alb-galbui iar gusa este de culoare ruginie. Ciocul si picioarele sunt negre. Lungimea corpului este de 12,5 cm, deschiderea aripilor de 18 - 21 cm si greutatea de 14 -17 g.

  Hrana este alcatuita din diferite feluri de insecte de mici dimensiuni pe care le cauta pe sol. Mai rar se intampla sa prinda insectele din zbor.

  Maracinarul negru isi face cuibul in iarba deasa si inalta sau in tufisuri iar intrarea catre cuib are forma unui tunel. Femela depune cate 5 - 6 oua in 2 serii pe an. Ambii parinti participa la cresterea puilor.

  Pasari din aceeasi familie : Sturzul cantator , Sturzul de vasc , Cocosarul , Graurul , Mierla , Mierla gulerata , Maracinarul mare , Pietrarul sur , Codros de padure , Macaleandru , Sturzul viilor 
   

   

   

   

 

 

     

copyright© animale-salbatice.ro All right reserved.