Animale salbatice din Romania

 
       Animale salbatice

            Mamifere
            Pasari
            Reptile
            Pesti

 

 

 
  Pescarusul cu trei degete ( Larus trydactila )
  Order Charadriiformes   Family Laridae

 

  Pescarusul cu trei degete ( Larus trydactila ) este o pasare care cuibareste in Nordul Europei, in special pe coastele litorale ale Marii Britanii, Insulelor Feroe, Islandei si Nordul peninsulei Scandinave. Prezenta lui in avifauna tarii noastre este considerata accidentala si cu toate astea, in ultimii ani, este semnalata prezenta sa constanta in sezonul rece pe unele lacuri din interiorul tarii si pe litoral. Dintre toti pescarusii, pescarusul cu trei degete isi petrece cel mai mult timp in larg si ajunge pe tarm doar pentru a cuibari.

  Penajul este alb cu spatele argintiu si varfurile aripilor negre. Ciocul este galben iar piciorele sunt scurte si negricioase. Exemplarele tinere au ciocul negru si un guler specific tot de culoare neagra. Lungimea corpului este de 38 - 40 cm, deschiderea aripilor de 95 - 110 cm si greutatea de 300 - 500 g.

  Hrana este alcatuita aproape exclusiv din peste pe care il prinde la suprafata apei sau prin scufundari la mica adancime. Unele exemplare urmaresc traulerele de pescuit pentru a se hrani cu pestele prins in navod si cu resturile rezultate din procesarea pestelui.

  Pescarusul cu trei degete cuibareste pe stancile coastelor litorale dar nu refuza nici constructiile cu deschidere catre mare. Femela depune 2-3 oua intr-o singura serie pe an. Ambii parinti participa la cresterea puilor.

  Din familia Laridae : Pescarusul cu  picioare galbene , Pescarusul razator 

   

   

   

 

 

     

copyright© animale-salbatice.ro All right reserved.