Animale salbatice din Romania

 
       Animale salbatice

            Mamifere
            Pasari
            Reptile
            Pesti

 

 

 
  Sorecarul incaltat ( Buteo lagopus )
  Order Acccipitriformes   Family Accipitridae

 

  Sorecarul incaltat ( Buteo Lagopus ) este o pasare de prada care cuibareste in N Europei, in special in Scandinavia si tundra siberiana. Iarna coboara catre zone mai calde din Europa Centrala si de E pana la limita litoralului Marii Negre ; foarte rar ajunge in V si in Marea Britanie. Primavara revine catre locurile de cuibarit din nord.

  Sorecarul incaltat se aseamana mult cu sorecarul comun varianta pala. Elementul de indentificare principal este faptul ca picioarele sunt acoperite cu pene pana la baza degetelor, o adaptare necesara la temperaturile joase ale tundrei arctice. In zbor se poate observa o banda neagra care margineste aripile si la capatul cozii. Lungimea corpului este de 50-60 cm, greutatea este de 600-1300g iar anvergura aripilor de 1,2-1,5 m.

  Hrana este alcatuita din rozatoare mici ca soarecii de camp sau cainii de prerie si mai rar din pui de iepuri si pasari de talie mica..

  Cuibul este construit de ambii parteneri in zone stancoase abrupte si este facut din crengi, iarba, pene si chiar din lana si coarnele renilor. Femela depune 2-7 oua pe care le cloceste minim 31 de zile. Puii isi iau zborul dupa 55-70 de zile si sunt dependenti de parinti inca 2-4 saptamani.

  Din familia Accipitridae : Sorecarul comun 


   


 

 

     

copyright© animale-salbatice.ro All right reserved.