Animale salbatice din Romania

 
       Animale salbatice

            Mamifere
            Pasari
            Reptile
            Pesti

 

 

 
  Sturzul de vasc ( Turdus viscivorus )
  Ordinul Passeriformes   Familia Turdidae

 

  Se spune ca acolo unde este vasc vom gasi neaparat si sturzul de vasc ( Turdus viscivorus ) care consuma cu mare placere fructele acestei plante. De obicei ierneaza la noi dar se intampla si sa migreza spre Sudul Europei in iernile mai grele. Sturzul de vasc se remarca si prin cantecul sau deosebit de frumos. Il putem intalni atat in padurile de ses cat si in padurile de conifere dar si in gradinile si parcurile cu vegetatie bogata. Se hraneste atat cu fructe de padure cat si cu viermi, insecte si diferite seminte gasite pe sol.

  Coloritul general al sturzului de vasc este brun-cenusiu fara diferente intre mascul si femela. Caracteristice sunt punctele de culoare brun inchis de pe piept si burta. Ciocul este negricios iar picioarele sunt galbui. Lungimea corpului este de 27cm, anvergura aripilor de 42-48cm iar greutatea de 110-140g. Este cea mai mare dintre pasarile care canta de la noi.

  Sturzul de vasc este asemanator la infatisare cu sturzul cantator de care se deosebeste prin coloritul general mai inchis, petele de pe abdomen sunt mai mari, ciocul este mai inchis la culoare iar marimea corpului este aproape dubla.

  Sturzul de vasc isi construieste cuibul in copaci, la incheieturile ramurilor. Femela depune 3-5 oua in doua serii pe an.

Pasari din aceeasi familie : Sturzul cantator , Cocosarul , Graurul , Mierla , Mierla gulerata , Maracinarul negru , Pietrarul sur , Codros de padure , Macaleandru , Sturzul viilor  
   

   

   

   

 

 

     

copyright© animale-salbatice.ro All right reserved.